Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Oprit aanleggen prijs per m2

Opritten aanleggen kan in verschillende vormen en materialen. Daarbij is de kostprijs van het aanleggen van een oprit vooral afhankelijk van de grootte van de aan te leggen oprit en het gekozen materialen. Hieronder vind u een overzicht van de prijzen per materiaal.

 

Oprit aanleggen prijs per m2 per materiaal

Opritten aanleggen kan in verschillende materialen, elk met hun eigen eigenschappen en kostprijs. We maken een onderscheid tussen kasseien, klinkers, beton, grasdallen, tegels, asfalt, split en grind.

 

oprit kasseien prijs 1. Kasseien

Kasseien zijn sterk én duurzaam. Bovendien worden ze door natuurlijk slijtage in de loop der tijd alleen maar mooier. Kasseien leggen betekent bovendien kiezen voor een tijdloze en natuurlijke look.

Kasseien kunnen gemaakt zijn van stollingsgesteente (porfier, graniet, basalt) of zandgesteente (gres, kandla, hardsteen).

Enkele populaire soorten zijn Zweeds graniet, Portugees graniet, Turks Vietnamees basalt of Belgisch porfier.

 

Aanleg oprit kost – kasseien prijs per m2:
Een oprit aanleggen in kasseien kost je gemiddeld €35 à €45 per m2.
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, afwerking, moeilijkheidsgraad (ligging, …), het gewenst patroon en type kassei kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit in kasseien?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

oprit klinkers prijs 2. Klinkers

Met klinkers kies je voor een kwalitatieve oprit. Bovendien is er een veel keuze aan kleuren en formaten. Er bestaan verschillende soorten klinkers, afhankelijk van de grondstof waaruit ze zijn opgebouwd.

Kleiklinkers zijn herkenbaar aan hun natuurlijke en authentieke look. Ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Betonklinkers zijn robuuster en goedkoper in vergelijking met kleiklinkers. Beide soorten zijn beschikbaar in diverse kleuren en formaten.

Aanleg oprit prijs – Klinkers prijs per m2:
Betonklinkers kosten gemiddeld €5 à €10 per m2. Voor kleiklinkers kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €10 à €30 per m2. De kostprijs van de klinkerwerken zelf bedraagt gemiddeld €40 à €50.
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, afwerking, moeilijkheidsgraad (ligging, …) en het gewenste patroon kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit in klinkers?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

oprit gepolierde beton prijs 3. Beton

Beton is de perfecte keuze wanneer je een duurzame, sterke én makkelijk te onderhouden oprit wil.

Bovendien kies je met een betonnen oprit voor een strakke en moderne uitstraling. Een oprit in beton heeft ook geen voegen. Geen last van onkruid dus.

Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, ook slipvast.

 

Prijs aanleg oprit – Prijs gepolierde beton per m2:
Voor een gemiddelde oprit in beton met een dikte van 15 cm betaal je gemiddeld €35 à €50 per m2.
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, afwerking, moeilijkheidsgraad (ligging, …) en gewenste dikte kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit in beton?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

bestrating grasdallen 4. Grasdallen

Grasdallen passen door hun ‘groene look’ perfect in een groene omgeving. Een nadeel is dat grasdallen in vergelijking met andere materialen vaker onderhoud nodig hebben en het groen in het voorjaar ontbreekt.

Bij kunststog grasdallen zijn de grasplaten gemaakt van polyethyleen. Gezien hun lage prijs en licht gewicht zijn ze heel populair. Betonnen grasdallen zijn verkrijgbaar in diverse motieven. Ze kunnen meer gewicht trotseren dan de kunststof variant en vormen door de combinatie beton-gras een echte eyecatcher.

 

Kostprijs aanleg oprit – Prijs grasdallen per m2:
Betonnen grasdallen kosten gemiddeld €40 à €45 per m2. Kunststof grasdallen zijn naar gewoonte goedkoper. Je kan daarbij rekenen op een gemiddelde prijs van €30 à €40 per m2.
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken en moeilijkheidsgraad (ligging, …) kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit met grasdallen?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

oprit tegels prijs 5. Tegels

Een oprit in tegels is sterk, slijtvast, duurzaam én makkelijk te onderhouden. Bovendien zijn ze mogelijk in vele kleuren, maten en afwerkingen.

Een oprit aanleggen kan met verschillende tegels. Zo kan je kiezen voor een betonnen tegels, tegels van natuursteen, grindtegels, …

Voor het gebruik in een oprit zijn vooral tegels in beton en natuursteen erg geschikt.

 

Oprit aanleggen prijs per m2 – tegels:
Voor een oprit in tegels betaal je gemiddeld €30 à €60 per m2.
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, moeilijkheidsgraad (ligging, …) en het soort tegel kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit met tegels?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

asfalteren oprit kosten 6. Asfalt

Asfalt is geschikt wanneer je op zoek bent naar een oprit die strak oogt en makkelijk te onderhouden is.

Asfalt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan rood en donkergrijs de meest voorkomende zijn.

Asfalt is ook relatief goedkoop in aanleg en kan bovendien al de dag na aanleg bereden worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld kasseien of beton, gaat asfalt wel minder lang mee.

 

Oprit aanleggen prijs per m2 – asfalteren oprit kosten:
De kostprijs voor het asfalteren van een oprit is sterk afhankelijk van de werken die je al dan niet zelf op voorhand doet. Zo kan de prijs variëren van €45 per m2 tot meer dan €150 per m2.
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, moeilijkheidsgraad (ligging, …), steensoort en korrelgrootte kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit in asfalt?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

oprit dolomiet prijs 7. Split (dolomiet)

Split wordt gewonnen in steengroeves en is daardoor hoekig van vorm. Het ontstaat door splijting van natuursteen. Split wordt daarom ook wel breuksteen genoemd. Een oprit aanleggen met split (bijvoorbeeld dolomiet) is niet alleen eenvoudig. Het is ook relatief goedkoop.

Een veel voorkomende soort is dolomiet. Dolomiet is een mineraal dat in kalkgesteente wordt gevormd. Het is beschikbaar in verschillende korrelgroottes (0/15, 0/5, 5/15 mm).

Oprit aanleggen prijs per m2 – split:
Voor een kwalitatieve dolomiet betaal je al snel €50 à €60 per ton. Goedkopere soorten heb je al vanaf ongeveer €35 per ton. Per m2 kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €7 (laagdikte 10 cm).
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, moeilijkheidsgraad (ligging, …), steensoort en korrelgrootte kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit met dolomiet?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

 

oprit dolomiet prijs 8. Grind

Siergrind is relatief goedkoop, makkelijk aan te leggen en waterdoorlatend. Grind is afkomstig van rotsen en in de loop der eeuwen rond en glad geschuurd door stromend water, zand en ander gesteenten. Er bestaan verschillende soorten grind: berggrind, riviergrind en zeegrind.

Grind zal in tegenstelling tot split minder snel blijven liggen en bijvoorbeeld sneller onder banden uitspringen. Het voelt ook zachter aan dan split.

Aanleg oprit prijs per m2 – grind:
Afhankelijk van de gekozen grindsoort kan de prijs per 1.500 kg verschillen van €80 (boerengrind) tot €340 (marmergrind).
Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, moeilijkheidsgraad (ligging, …), grindsoort en korrelgrootte kan de prijs variëren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit in grind?
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies bij erkende aannemers.

 

Oprit aanleggen prijs per m2

 

Offertes voor een oprit ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde bestratingswerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bestratingswerkers