Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Materialen voor de moderne oprit: prijzen & inspiratie

Een moderne woning vraagt een verzorgde oprit. Er bestaan heel wat materialen voor het aanleggen van een moderne oprit. Ontdek hier de kenmerken, prijzen en inspiratiefoto’s van enkele van de populairste materialen voor eigentijdse opritten.

Wil je je oprit laten aanleggen door een vakman? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Moderne oprit in dolomiet

Dolomiet is een populaire keuze voor het aanleggen van een moderne oprit. Dit mineraal, dat in kalkgesteente gevormd wordt, heeft een okerachtige kleur. Opritten in dolomiet zijn snel en makkelijk aan te leggen en dankzij hun open structuur kan het water makkelijk wegstromen. Een nadeel hierbij is echter dat het vuil in de ondergrond zal trekken. Bovendien kunnen de steentjes gaan verkleuren door de UV-straling van de zon.

Prijs: de kostprijs is sterk afhankelijk van de dikte van de laag en van de kwaliteit van het dolomiet. Je kan je verwachten aan prijzen van ongeveer 7 euro per vierkante meter voor een laag van zo’n 10 centimeter dik (plaatsing niet inbegrepen).

>>> Lees hier meer over opritten in dolomiet.

landelijke oprit dolomiet

 

Oprittegels

Een moderne oprit aanleggen kan ook met tegels. Ze bieden heel wat stevigheid en gaan lang mee. Beton- en natuursteentegels zijn hierbij veelgekozen opties. Betontegels kunnen goed tegen vriestemperaturen en je hebt heel wat keuze op vlak van kleuren. Kies je voor een gekleurde toplaag, dan kan er na verloop van tijd wel verkleuring gaan optreden. Bij natuursteentegels heb je dit probleem niet, maar ze zijn wel een pak duurder dan de varianten uit beton.

Prijs: de kostprijs voor de plaatsing van een oprit in tegels wordt onder meer bepaald door de omvang van de voorbereidingswerken en de soort tegel. Gemiddeld kan je je verwachten aan een prijs tussen 30 en 60 euro per m2, maar bij sommige natuursteensoorten ligt de prijs nog hoger.

>>> Hier kom je meer te weten over tegels voor moderne opritten.

tegels oprit

 

 

Moderne oprit aanleggen met beton

Ook met beton kan je je oprit een eigentijdse look geven. Je bekomt dan een erg sterke oprit die lang meegaat en amper onderhoud vergt. Aangezien er geen naden zijn, zal je geen last hebben van onkruidgroei op je oprit. Afhankelijk van de gekozen afwerking kan de toplaag bij regen echter snel glad worden. Een oprit in gepolierde beton is een populaire afwerking, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden voor een moderne oprit in beton.

Prijs: gemiddeld schommelen de prijzen voor de aanleg van betonnen opritten tussen 35 en 50 euro per vierkante meter.

>>> Lees hier meer over betonnen opritten en de mogelijke afwerkingen.

moderne oprit in beton

 

Klinkers

Een oprit in klinkers is een klassieker maar past zeker ook bij een moderne woning. Voor de aanleg van een oprit met klinkers zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor betonklinkers. Deze zijn redelijk goedkoop, maar kunnen soms wat van hun kleur verliezen. Een oprit in kleiklinkers is iets duurder, maar behoudt wel zijn kleur en heeft minder last van mossen en algen. Ten slotte zijn er nog waterdoorlatende klinkers, waarbij het water via de bodem wegvloeit in plaats van via het oppervlak.

Prijs: de prijs van klinkerwerken schommelt tussen 40 en 85 euro per m2. De totale oppervlakte van de oprit, de gekozen klinkersoort en de afwerking zullen een invloed hebben op de precieze kostprijs.

oprit aanleggen met klinkers

 

Offertes voor een oprit ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde bestratingswerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bestratingswerkers