Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Getrommelde klinkers: info & prijzen

Op zoek naar een oprit met een authentieke en ruwe uitstraling? Dan zijn getrommelde klinkers ongetwijfeld iets voor jou! Dit type klinkers heeft geen scherpe hoeken of randen, waardoor ze natuurlijker ogen. In dit artikel lees je meer over de procedure, de eigenschappen en de prijzen van getrommelde klinkers.

Wil je getrommelde klinkers laten aanleggen op je oprit? Klik hier om gratis offertes aan te vragen.

 

 

getrommelde klinkers Wat zijn getrommelde klinkers?

Getrommelde klinkers hebben, in tegenstelling tot ongetrommelde klinkers, een speciaal proces ondergaan. Bij deze populaire techniek worden nieuwe betonnen klinkers of kleiklinkers in een trommel geplaatst en door elkaar geschud.

De trommel draait namelijk rond, zodat de stenen tegen elkaar botsen. Daardoor gaan kleine stukjes van de randen en hoeken afbreken en afvlakken.

Om te voorkomen dat grote stukken afbreken, mag de trommel niet te snel ronddraaien. Trommelen is dus een manier om nieuwe klinkers te bewerken.

Dankzij deze techniek kunnen klinkers een oorspronkelijk uitzicht verkrijgen dat in de buurt komt van echte oud gebakken klinkers zoals je die nog in oude straten vindt. Getrommelde klinkers zien er met andere woorden veel minder strak of gefabriceerd uit. De nostalgische aanblik heeft ook te maken met het feit dat de kleur van de stenen niet overal egaal is na het trommelen.

 

 

Voordelen van klinkers die getrommeld zijn

+ Getrommelde klinkers worden minder snel vuil (denk aan kalkaanslag, begroeiing met mos,…).

+ Klinkers die getrommeld zijn drogen sneller op.

+ Deze klinkers kunnen worden gebruikt als oprit, maar ook als sierbestrating in de tuin of zelfs als straatstenen.

+ De behandelde stenen passen vooral goed bij landelijke en sfeervolle woningen, maar de klinkers zijn ook populair bij moderne stijlen.

 

getrommelde klinkers

 

Getrommelde klinkers: prijs

De prijs van betonklinkers ligt een stuk lager dan die van kleiklinkers. Dat geldt ook voor de getrommelde varianten. Voor getrommelde klinkers betaal je, gezien de voordelen, wat meer dan voor niet-getrommelde klinkers. Het verschil is weliswaar niet aanzienlijk groot; vooral de materiaalkeuze en oppervlakte zullen de prijs beïnvloeden.

Getrommelde betonklinkers kosten 15 à 35 euro per vierkante meter, exclusief BTW en plaatsing. Het is echter aan te raden de getrommelde klinkers te laten aanleggen door een vakman met de nodige expertise en ervaring. Algemeen gesproken moet je, afhankelijk van de gekozen materialen en afmetingen, uitgaan van 35 à 100 euro per m². Deze prijs is inclusief plaatsing en afwerking.

 

Geïnteresseerd in getrommelde klinkers voor je oprit? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend exacte prijsvoorstellen aanvragen bij professionals bij jou in de buurt! Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en voor de beste optie kiezen? Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden qua afwerking?

Bij de plaatsing ervan wordt er steeds eerst een afgetrilde zandlaag aangelegd. Voor de klinkers zelf is er keuze uit verschillende maten en vormen. Omdat de stenen niet afgelijnd zijn, zullen de voegen er overigens ook niet zo recht en gelijkmatig uitzien. Er is dus wel wat meer voegsel nodig om getrommelde klinkers aan te leggen.

Populair zijn de vierkante klinkers met een formaat van 15×15 cm. De klinkers kunnen ook op verschillende manieren gepositioneerd worden, waardoor er heel wat uiteenlopende uitzichten mogelijk zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld voor opteren om de getrommelde klinkers in wildverband te plaatsen. In dat geval worden klinkers met verschillende afmetingen (bijvoorbeeld 20×20, 20×30 en 30×40) met elkaar gecombineerd en in vrije volgorde gemetseld.

Een meer klassiek resultaat kun je bekomen door de klinkers in waalformaten (een gestandaardiseerde maat van ongeveer 21x10x5 cm) aan te leggen. Klinkers in waalformaat kan je eventueel in visgraatverband – ook keperverband genoemd – aanleggen, zoals te zien is in onderstaande foto.

 

getrommelde klinkers

 

 

Offertes voor een oprit ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde bestratingswerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bestratingswerkers