Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Klinkerwerken

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve oprit dan zijn klinkers een prima keuze. Ze worden gemaakt uit beton of klei en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Info over de prijzen van klinkerwerken en belangrijke informatie over klinkers vind je terug in dit artikel.

 

Prijs klinkerwerken

Klinkerwerken prijzen

De prijs van klinkerwerken hangt sterk af van de gekozen grondstof. Betonklinkers kosten gemiddeld zo’n 5 à 10 euro per vierkante meter terwijl je voor kleiklinkers moet rekenen op een prijs tussen de 10 en 30 euro. De kostprijs van de klinkerwerken zelf bedraagt gemiddeld zo’n 40 à 50 euro. Dit is inclusief stabilisé, plaatsing en afwerking. Andere invloeden op de prijs zijn het gewenste patroon, de oppervlakte en de afwerking. Voor een vrijblijvende prijs op maat verwijzen we u graag door naar onze offertepagina. Meer informatie vind je hier.

 

Het uitvoeren van klinkerwerken is een arbeidsintensieve karwei waarbij heel wat manuren komen kijken. Voor de plaatsing van een oprit van van 50 vierkante meter moet je toch rekenen op een 5-tal dagen werk. Om inzakkingen te vermijden wordt het ook aangeraden geen voertuigen te plaatsen op de oprit tot 25 dagen na het aanleggen.

 

Klinkers aanleggen in combinatie met andere werkzaamheden

De prijzen van klinkerwerken zijn sterk afhankelijk van de totale oppervlakte. Om de gemiddelde prijs per vierkante meter naar beneden te halen kan je er ook voor opteren om een terras en/of tuinpaden aan te leggen met klinkers. Dit hoeft niet te betekenen dat je moet kiezen voor hetzelfde patroon of kleur. Ook andere klinkers kunnen perfect gebruikt worden. Kosten worden vooral teruggedrukt door de grotere afname van de stabilisé en het winnen aan verplaatsingskosten.

 

klinkerwerken

 

 

Opbouw van klinkerwerken

De opbouw van een oprit in klinkers bestaat uit verschillende materialen en procedures. De eerste stap is het plaatsen van een afgetrilde fundering van fijn steenpuin met een gemiddelde dikte van 10 centimeter dik. Hierop komt een laag stabilisé met een minimale dikte van 10 centiemter. Nadat deze is afgetrild worden de klinkers en boordstenen geplaatst die opnieuw aangetrild worden met een trilplaat. Als laatste stap worden de voegen opgevuld met wit zand of een andere fijne zandstoort.

Wenst u prijzen aan te vragen voor klinkerwerken? Maak nu gebruik van ons online aanvraagformulier en ontvang tot 3 verschillende offertes van onze aangesloten partners. Deze dienst is volledig vrijblijvend.
Klik hier voor meer informatie.

 

 

Prijzen van klinkers plaatsen

 

 

Offertes voor een oprit ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde bestratingswerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bestratingswerkers