Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Opritaanleggen.net Online info & inspiratie voor het aanleggen van een oprit.
Vergelijk meer dan 300+ bestratingswerkers online!
header image
Opritaanleggen.net

Klinkers ontmossen: prijs & technieken

Wil je de uitstraling van je klinkers behouden? Dan is een grondig onderhoud niet uit te sluiten. Mos is één van de meest ontsierende elementen voor klinkers. De efficiëntste technieken en prijs voor het ontmossen van klinkers, ontdek je hier.

 

Technieken om klinkers te ontmossen

Er bestaan verschillende oplossingen om klinkers te ontmossen. Ontdek hier verschillende korte- en langetermijnoplossingen, met elk hun voor-en nadelen:

 

klinkers ontmossen 1) Bleekwater

Bleekwater is een zeer goedkope, maar milieuvervuilende oplossing voor het ontmossen van klinkers. Met slechts 1 bus van tien liter behandel je tot 200 m² klinkers. Nadelig hieraan is dat naburige planten kunnen sterven als ze in contact komen met het bleekwater. Daarnaast is het ook gevaarlijk voor huid en ogen. Het effect van het bleekwater werkt slechts op korte termijn.

 

 

 

2) Anti-mosmiddel

Geef je de voorkeur aan een chemische reiniging? Ga dan voor een antimosproduct in plaats van bleekwater. Een mosdodend product is beter voor het milieu. Je laat het middel een nacht inweken en vervolgens spoel je het af. Dit product is iets duurder dan bleekwater, maar wel heel wat ecologischer.

 

3) Hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een derde mogelijkheid voor het ontmossen van klinkers. Doordat je geen gebruik maakt van chemische middelen, is dit een milieuvriendelijke oplossing. Deze techniek is erg tijdrovend. Het verloopt in drie delen. Eerst spuit je de gehele oppervlakte schoon. Vervolgens kuis je de losgekomen deeltjes op. Nadien vul je de klinkers terug op met zand. Deze techniek biedt geen garanties voor het verdwijnen van mos op lange termijn.

 

4) Professionele reiniging

Ten slotte is er ook nog de professionele reiniging. Het is de duurste, maar meest efficiënte oplossing. Een gespecialiseerd reinigingsbedrijf ontmost klinkers in drie stappen. In een eerste fase worden de klinkers voorbehandeld. Vervolgens zal het mos aangepakt worden door heet water onder lagedruk. Als laatste stap worden de klinkers nabehandeld om ze op lange termijn te beschermen tegen mosgroei.

 

klinkers ontmossen technieken

 

Prijs van het ontmossen van klinkers

De prijs van het reinigen van klinkers hangt onder meer af van de totale oppervlakte. Gemiddeld betaal je ongeveer 4 euro per vierkante meter. Voor een prijs op maat, verwijzen we je graag door naar de offertepagina. Daar kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij reinigingsspecialisten uit jouw buurt.

 

Offertes voor een opritreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde reinigingsfirma en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde reinigingsfirma's