Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Landelijke oprit

Opritten bestaan in tal van materialen en kleuren. Maar welke soort oprit past nu het best bij een landelijke woning die gezelligheid uitstraalt? In dit artikel lees je meer over de materialen die jouw woning nog meer uitstraling zullen geven.

Ga snel naar: OverzichtBetonklinkersKleiklinkersKasseienDolomietGrindTips & tricks

 

Oprit landelijke stijl: Overzicht van de mogelijke materialen

Benieuwd naar welk materiaal de beste optie is voor jou? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden:

Materiaal
Prijs
Voordelen
Nadelen
Betonklinkers€35 - €55 per m²Bestand tegen zware belasting, verschillende kleuren en patronen mogelijk.Verliezen gemakkelijk hun kleur, gevoelig aan groene aanslag.
Kleiklinkers€50 - €100 per m²Natuurlijke en authentieke uitstraling, gaan langer mee dan betonklinkers, zijn beter bestand tegen vuil.Een pak duurder dan de andere opties.
Kasseien€35 - €45 per m²Authentieke uitstraling, sterk en duurzaam materiaal, wordt mooier door slijtage.Moeilijke en complexe plaatsing.
Dolomiet€7 - €10 per m² (zonder stabilisatiematten), €25 - €35 (met stabilisatie-matten)Gemakkelijk en goedkoop aan te leggen, eenvoudig te herstellen indien nodig.Laat gemakkelijk vuil door en verkleurt door de zon.
Grind10 - 15 euro per m² (zonder stabilisatiematten), €30 - €40 (met stabilisatie-matten)Gemakkelijk en goedkoop aan te leggen, eenvoudig te herstellen indien nodig.Laat gemakkelijk vuil door.
Benieuwd naar het prijskaartje van een oprit op maat? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via onze offertepagina.

 

Betonklinkers

Betonklinkers zijn een klassieke keuze voor het aanleggen van een oprit. Ze zijn goed bestand tegen zware belastingen en gaan daarom bijzonder lang mee. Je kan ze mooi vlak en in verschillende patronen leggen en ze zijn te vinden in tal van kleuren.

Net omdat er zoveel variatie mogelijk is, zijn betonklinkers met hun klassieke uitstraling een perfecte keuze voor landelijke woningen. Let wel dat goedkopere betonklinkers van mindere kwaliteit zullen zijn en daardoor gemakkelijk hun kleur kunnen verliezen.

Voor een oprit met standaard betonklinkers mag je rekenen op een richtprijs van 35 à 55 euro per m². Hoe specialer de kleuren en de vorm van de betonklinkers, hoe hoger de gemiddelde prijs zal zijn. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

landelijke oprit betonklinkers

 

Kleiklinkers

Wil je een klinker die er iets natuurlijker en authentieker uitziet dan betonklinkers? Dan zijn kleiklinkers de juiste keuze voor jouw oprit. Kleiklinkers bestaan namelijk uit gebakken rivierklei. Hoe ze eruitzien hangt af van de soort rivierklei en hoe die gebakken wordt.

Kleiklinkers hebben meestal een gele of rode tint, maar ook bruin en zwart zijn mogelijk. Het kleurenpalet van kleiklinkers ziet er bijzonder naturel uit en is moeilijk te evenaren. Net daarom zijn ze een pak duurder dan betonklinkers. Kleiklinkers zijn beter bestand tegen vuil en gaan drie keer langer meer dan betonklinkers.

Voor een oprit met kleiklinkers mag je rekenen op een richtprijs van 50 à 100 euro per m², maar je krijgt er wel een kwaliteitsvolle oprit voor in de plaats. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

oprit landelijke stijl kleiklinkers

 

Kasseien

De meest authentieke uitstraling geef je aan je oprit door voor kasseien te kiezen. Deze natuursteen is bijzonder sterk en duurzaam en heeft als grootste voordeel dat ze alleen maar mooier wordt door natuurlijke slijtage.

Kasseien plaatsen is echter een bijzonder moeilijke en complexe klus die enkel succesvol kan worden gedaan door een specialist. Door een erkende vakman in te schakelen ben je wel meteen verzekerd van een kwaliteitsvol eindproduct.

Voor een oprit met standaard kasseien mag je rekenen op een richtprijs van 35 à 45 euro per m². Omdat prijzen enorm kunnen verschillen naargelang de soort kassei die je wilt, raden we steeds aan om tarieven van verschillende erkende vakmannen te vergelijken. Dit kan je gratis en vrijblijvend doen via onze offertepagina.

 

oprit kasseien

 

Dolomiet

Dolomiet is een mineraal dat vorm krijgt in kalkgesteente. Door de okergele kleur heeft dolomiet een eerder warme uitstraling waardoor het bijzonder geschikt is voor een landelijke oprit.

Een oprit uit dolomiet is relatief gemakkelijk en goedkoop aan te leggen waardoor het ook eenvoudig is om de oprit te herstellen indien nodig. Nadeling is dat het mineraal gemakkelijk vuil doorlaat waardoor het in de ondergrond trekt. Het mineraal verkleurt ook gemakkelijk door de zon.

Voor een oprit uit dolomiet mag je rekenen op een richtprijs van 7 à 10 euro per m². Een bijzonder goedkope oplossing dus voor wie een mooie en landelijke oprit wil aan een voordelige prijs. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

landelijke oprit dolomiet

 

Grind

Grind is afkomstig van rotsen die door de eeuwen heen werden glad geschuurd door stromend water en zand. Het heeft daarom een ronde, afgeslepen vorm.

Net zoals dolomiet is grind een relatief goedkoop materiaal dat gemakkelijk aan te leggen en te vervangen is, maar ook snel vuil doorlaat. In tegenstelling tot dolomiet is grind eerder grijzig en neutraal van kleur.

Voor een oprit uit grind mag je rekenen op een richtprijs van ongeveer 10 à 15 euro per m². Iets duurder dus dan dolomiet, maar perfect voor wie hetzelfde effect wil in een meer neutrale kleur. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

oprit landelijke stijl dolomiet

 

Landelijke oprit aanleggen: Tips & tricks

Je bent uiteraard nooit verplicht je te houden aan bovenstaande materialen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor eerder moderne materialen zoals tegels, asfalt of beton.

Door je oprit te combineren met gras, hagen, bomen, bloemen, of andere planten kan je uit eender welk materiaal een oprit maken en deze een landelijke toets geven. Laat je dus vooral geen limiet opleggen door bovenstaande suggesties. Er zijn tal van mogelijkheden.

Welk materiaal ook je voorkeur krijgt, vergeet niet om de tarieven van verschillende vakmannen te vergelijken. Door verschillende prijzen met elkaar te vergelijken, kan je zeker zijn dat je een kwaliteitsvol eindproduct krijgt voor een degelijke prijs.

 

Offertes voor een oprit ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde bestratingswerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bestratingswerkers