Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Oprit reinigen

Een goed verzorgde oprit verbetert de uitstraling van je woning aanzienlijk. De oprit reinigen is regelmatig nodig omdat er al snel mossen, algen en ander vuil kunnen ontstaan. Ook olievlekken van de wagen kunnen voor heel wat problemen zorgen.

 

 

oprit vegen Basisonderhoud oprit

Of je oprit nu is opgebouwd uit tegels, klinkers, kasseien of een ander materiaal, een goede veegbeurt met een harde borstel en wat water om het vuil weg te spoelen kan al veel verschil maken. Wil je de oprit reinigen op een iets grondigere manier, dan kan je een mosbestrijdingsproduct gebruiken. Lees hierbij wel steeds goed de gebruiksaanwijzingen en test het product eerst op een klein oppervlak. Als het product niet het gewenste effect bereikt, dan blijft de schade beperkt. Ook met een oplossing van water, bleekwater en zout kan je de oprit een grondige schoonmaakbeurt geven. Bij een oprit in beton gebruik je best geen agressieve schoonmaakmiddelen.

 

 

Oprit reinigen met de hogedrukreiniger: een goed idee?

Bij hardnekkig vuil op de oprit kan je gebruik maken van een hogedrukreiniger voor een goede schoonmaakbeurt. Je moet hierbij echter goed oppassen. Niet alle materialen kunnen immers tegen de kracht van de hogedrukspuit. Zo reinig je een oprit in betontegels bijvoorbeeld beter niet met een hogedrukreiniger.

Klinkers reinigen kan wel met de hogedrukreiniger, maar je moet wel voldoende afstand van het oppervlak houden. Anders kan de toplaag beschadigd raken, waardoor de klinkers ruwer en ook poreuzer worden. Hierdoor kunnen algen en mossen zich beter hechten, en dat wil je net vermijden. De oprit reinigen met een hogedrukreiniger kan dus, maar het is afhankelijk van het materiaal en je moet steeds ook voldoende afstand houden om de toplaag van het opritmateriaal niet te beschadigen.

 

oprit reinigen

 

Olievlekken oprit verwijderen

Vooral bij opritten met een bleke kleur zullen olievlekken al snel opvallen. Het is belangrijk om dit soort vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Als de vlek nog nat is, kan je er soda, maïsmeel of zaagsel op strooien om de olie te absorberen. Is de vlek al opgedroogd, dan kan je er cola op gieten. Als je dit lange tijd laat inwerken en vervolgens wegspoelt met wat water en afwasmiddel, is de kans groot dat de vlek verwijderd zal zijn na nog een extra afspoeling met de tuinslang. Als de olievlek dan nog niet weg is, kan je overwegen om iets krachtiger producten in te zetten.

 

 

Prijs oprit reinigen

Je kan ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan voor de reiniging van je oprit, maar je kan voor deze klus ook een beroep doen op een vakman. Hij weet wat de beste reinigingsmethodes en -middelen zijn voor elk opritmateriaal. Zo kan je rekenen op een optimaal eindresultaat.

De gemiddelde prijs voor de reiniging onder hoge druk van een oprit bedraagt ongeveer 4 euro per vierkante meter, btw niet inbegrepen. Wil je ook een algendodend middel laten aanbrengen, reken dan op een meerkost van ongeveer 1 euro per vierkante meter. Sommige schoonmaakbedrijven vragen een minimumtarief voor het schoonmaken van kleinere oppervlakken.

 

Offertes voor een opritreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde reinigingsfirma en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde reinigingsfirma's