Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Opritaanleggen.net Online info & inspiratie voor het aanleggen van een oprit.
Vergelijk meer dan 300+ bestratingswerkers online!
header image
Opritaanleggen.net

Oprit in blauwe steen

Blauwe steen is erg geliefd als bestrating en wordt vaak gebruikt voor het bekleden van opritten en terrassen. Een oprit in blauwe steen is niet goedkoop maar behoudt wel lang zijn waarde en is esthetisch gezien erg aantrekkelijk. Ook het onderhoud en de levensduur van blauwe steen is voortreffelijk.

 

 

Soorten blauwe steen

Bekende soorten blauwsteen zijn: Belgisch hardsteen, Ierse hardsteen, Vietnamese blauwe steen en Chinese blauwe hardsteen. Aangezien de Europese hardsteensoorten schaars aan het worden zijn, zie je tegenwoordig voornamelijk Aziatisch blauwsteen in de handel. ‘Asian blue’ stenen zijn prima geschikt voor de oprit en zijn kwalitatief gezien vergelijkbaar met Belgisch hardsteen. Als ze nat zijn kan je ze herkennen aan hun rode kleurtinten. Een terras in blauwe steen wordt vaak vervaardigd met kasseien vanwege hun robuuste karakter.

 

 

Prijs oprit in blauwe steen

Voor Aziatisch Blauwsteen (10x10x5) betaal je gemiddeld 40-45 euro per vierkante meter (inclusief BTW, exclusief plaatsing). Benieuwd naar de kostprijs voor het bestraten van uw oprit in blauwe steen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen aan bij onze aangesloten aannemers. Klik hier voor meer informatie.

 

blauwe steen oprit

 

Formaat

Voor opritten geldt over het algemeen: hoe kleiner, hoe beter. Kleine formaat tegels zijn makkelijker te plaatsen en je kunt er eenvoudig lichte hellingen mee maken. Ook gaan ze niet snel wippen of breken bij een zware belasting door voertuigen. Aan te raden formaten voor een oprit zijn: 15X15, 20X20 en 40X40. Neem een voldoende dikke tegel (3-5 centimeter). Hoe dunner de tegel, hoe harder en stabieler de ondergrond moet zijn.

 

 

Opbouw van oprit in blauwe steen

De opbouw van een oprit in blauwe hardsteen hangt af van het formaat stenen en de ondergrond. Doorgaans volstaat een afgetrilde fundering van steenpuin (10-20 cm. dik) met daarop een laag gestabiliseerd zand (min. 5 cm).

Alles moet goed afgetrild worden zodat er een stabiele ondergrond ontstaat. De stenen kunnen worden gevoegd met wit voegzand of met een andere fijne zandsoort.

 

oprit in blauwe steen

 

Voordelen & nadelen

+ Authentieke look

+ Gaat lang mee

– Hoge kostprijs

– Verkleuring door langdurige blootstelling aan vocht.

 

 

Olievlekken verwijderen van blauwe steen

Het beste kun je blauwsteen schoonmaken met een natuurlijke zeep en water. Hiermee behoudt je de natuurlijke grijsblauwe glans van de stenen. Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen aangezien hardsteen een kalksteensoort is.

Mochten er zich olievlekken voordoen dan kun je deze het beste gewoon laten zitten omdat ze door erosie vanzelf zullen verdwijnen. Wil je dit niet en wil je direct dat de vlek wordt opgelost, gebruik dan een speciaal product voor natuursteen, zoals bijvoorbeeld Lithofin OIL-EX. Dit is een speciale gel die je op het steenoppervlak moet spatelen.

Je kan ook proberen met een oplossing van ammoniak. Neem hiervoor een emmer water met twee soeplepels ammoniak. Schuur de vlek vervolgens schoon met een borstel. Het is heel belangrijk dat je dit vooraf even uittest op een klein oppervlak.

 

Offertes voor een oprit ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde bestratingswerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bestratingswerkers