Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Opritaanleggen.net Online info & inspiratie voor het aanleggen van een oprit.
Vergelijk meer dan 300+ bestratingswerkers online!
header image
Opritaanleggen.net

Printbeton oprit: voordelen & prijs

Wil je graag een oprit die de voordelen van een betonvloer combineert met het natuurlijke uitzicht van kasseien, natuursteen of klinkers? Met printbeton – ook wel gestempeld beton genoemd – kan dat! Dit is een vrij nieuwe trend in opmars. In dit artikel lees je meer over de voordelen, toepassingen en prijs van printbeton.

Een oprit of terras laten aanleggen in printbeton? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan! 

 

 

printbeton houtlook
Printbeton met houtlook

Wat is printbeton?

Printbeton is in feite een betonnen dekvloer die eruit ziet als hout, natuursteen, parket, kasseien,… Dit patroon wordt als het ware op het beton ‘geprint’. Deze techniek vindt haar oorsprong in Amerika en vindt nu ook steeds meer ingang in Europa.

Op het gestorte beton wordt een kunststof stempelmat geplaatst die voorzien is van een bepaald patroon. Wanneer de betonvloer hard is, kan een kleurstof worden aangebracht in de toplaag van het beton. Daarna brengt men kunststof stempelmatten met een patroon aan op het beton. Deze worden aangedrukt, waarna de vloer enkele dagen moet uitharden.

 

 

Welke voordelen heeft een printbeton oprit te bieden?

Een printbeton oprit brengt het beste van twee werelden samen. Deze oprit is namelijk erg duurzaam in vergelijking met originele klinkers, tegels of kasseien. Die kunnen immers verzakken en onkruid baant er zich vaak een weg door.

Bij gestempeld beton zal je hier geen last meer van hebben dankzij de solide betonlaag. Het beton gaat tot wel 20 jaar lang mee. Natuurmaterialen zoals hout of natuursteen gaan daarentegen minder lang mee, zijn duur en hebben meer onderhoud nodig. Daarnaast heeft printbeton nog tal van andere voordelen:

 • Printbeton is slijtvast, onkruidvrij  en vorstvrij
 • Er zullen geen vervormingen optreden in deze oprit: het oppervlak blijft permanent vlak
 • Dit materiaal stoot vuil af en is slipbestendig (door de structuur is het oppervlak minder glad dan bij gepolierde beton)
 • Dankzij een beschermende coating is deze oprit erg kleurvast
 • Het materiaal heeft een mooie driedimensionale look
 • De betonverharding vereist heel weinig onderhoud
 • Alle denkbare kleurpigmenten zijn mogelijk
 • De aanleg van een printbeton oprit is tijdbesparend vergeleken met andere materialen

 

printbeton

 

Prijs printbeton

De precieze prijs van een printbeton oprit hangt van enkele factoren af. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de oppervlakte van de oprit, het gekozen motief en de kleurpigmenten. Gemiddeld moet je uitgaan van een prijs rond de 70 euro per vierkante meter. Elke situatie heeft echter zijn eigen verhaal, zodat de kosten kunnen oplopen. Bovendien kunnen de prijzen schommelen van vakman tot vakman.

 

Benieuwd naar een exact prijsvoorstel op maat van jouw project? Via onze online offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsoffertes ontvangen van verschillende vakmannen bij jou in de buurt!
Klik hier om offertes aan te vragen. Je hoeft enkel maar een kort formulier in te vullen.

 

printbeton

 

Mogelijke toepassingen

Printbeton kent heel wat uiteenlopende toepassingen. Zo wordt het al jarenlang gebruikt voor openbare aangelegenheden zoals rotondes en voetpanden. In individuele woningen zie je het tegenwoordig op de vloer of zelfs op de muur. Ook randen kunnen ermee worden afgewerkt.

Je kan de betonlaag dus binnenshuis toepassen, al komt het nog frequenter voor buitenshuis. Deze betonsoort is ideaal geschikt als oprit, terras, bestrating, zwembadafwerking of als tuinpad. Gestempeld beton wint aan populariteit zowel bij nieuwbouwwoonsten als bij renovaties.

Verder kan je kiezen voor de structuur, kleur en het patroon naar jouw keuze. De look van hout, tegels, enzovoort wordt dan perfect geïmiteerd. Het is zelfs mogelijk om een zelfontworpen motief in het beton te laten printen! Meestal is het beton tussen de 10 en 15 centimeter dik, al hangt een en ander af van het type ondergrond en de mate van belasting.

De plaatsing van printbeton is precisiewerk. Het stempelen wordt immers met de hand gedaan. Daarom is het belangrijk beroep te doen op specialisten die hier de nodige ervaring mee hebben. Wens je gratis offertes te ontvangen van professionele plaatsers? Zo kan je gemakkelijk prijzen van verschillende specialisten vergelijken. 

 

Offertes voor een oprit in beton ontvangen?

Kies voor een betonexpert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonexperten